Informació sobre els gossos GPP

Els gossos GPP (Gossos Potencialment Perillosos) són aquells que degut a la seva constitució, impetuositat i potència que tenen a la mandíbula, es consideren potencialment perillosos.

Aquesta és una regla molt generalitzada.
Hi ha molts i molts gossos que viuen sota aquesta etiqueta i no els hi pertany.

Els gossos considerats GPPs són gossos que com tota la resta, volen tenir una família que els cuidi, que els respecti i els estimi.


En cas que us interessi adoptar un d’aquests gossos, heu de saber els requisits necessaris segons la llei vigent:

Necessiteu una llicència:
Per tenir un gos d’aquestes característiques es necessita una llicència especial per gossos potencialment perillosos i s’ha de renovar cada 5 anys.
Aquesta llicència es tramita a l’ajuntament del poble on vius i viurà el gos i depenentment de l’ajuntament, la taxa és una o una altre.

Per aconseguir-la has de presentar aquests documents:

● Document d’inscripció al registre d’animals de la generalitat de Catalunya (Anicom) o del col·legi de veterinaris (AIÇAC): Això significa que el gos ha de tenir un microxip implantat.

● Certificació que ets capaç físicament i psicològicament de cuidar aquest
animal (s’ha de presentar un certificat mèdic que el podeu obtenir en qualsevol centre mèdic. L’import d’aquest certificat depèn del centre de mèdic.)

● Còpia de la pòlissa de l’assegurança de responsabilitat civil per un import assegurat no inferior a 300.000€ i el rebut del pagament.


● DNI, passaport o carnet de conduir.

● Declaració jurada que la persona interessada no ha estat sancionada per
cap tipus d’infracció.

● Acreditació que no tens antecedents penals (normalment des del propi ajuntament s’en encarreguen de demanar aquesta acreditació a la policia).